Locatie en route


De Amsterdam City Swim vindt plaats in hartje Amsterdam. Deze editie is het terrein anders ingericht dan voorgaande jaren.

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

A. ACS Festivalterrein
Op het ACS Festivalterrein komt iedereen samen; zwemmers, bezoekers, patiënten, vrijwilligers en sponsors. Hier kun je een drankje of hapje kopen, genieten van het samenzijn, entertainment, de afterparty en vindt de Cheque Ceremony plaats. Bezoekers dienen een bezoekersticket te kopen. 

B. ACS Zwemmers AREA
De Zwemmers AREA is in het 'besloten defensie terrein' en alleen toegankelijk voor zwemmers en patiënten. 
Hier vindt de registratie plaats, kunnen de zwembenodigheden worden opgehaald, kan iedereen zich omkleden en zijn persoonlijke spullen achterlaten. Om toegang te krijgen tot het terrein dien je een geldig startbewijs te hebben dat op jouw naam staat. Voor patiënten is hier een rustruimte.

C. Finish
De finish van zowel de Junior en Short Swim (700 meter) als de Classic Swim (2,1 km) bevindt zich in de Binnenhaven van het Marineterrein. Het finishponton is speciaal toegankelijk voor mensen met ALS, PLS en PSMA en hun dierbaren. Daarnaast is de kade vrij toegankelijk voor al het publiek (ook zonder toegangskaartje) vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de finishende zwemmers.

D. Start Junior & Short Swim (700 meter)
De zwemmers van de Short Swim en Junior Swim gaan lopend naar de start bij het Scheepvaartmuseum. Eerst zwemmen ze richting het centrum, onder de Kortjewandsbrug door, en maken dan een omkeer terug richting het VOC schip dat voor anker ligt bij het Scheepvaartmuseum, waarna ze vervolgens richting de finish zwemmen. 

E. Start Classic Swim (2,1 km, staat niet op de kaart)
De zwemmers van de Classic Swim worden met bussen (alleen toegankelijk voor zwemmers en patiënten) naar de Keizersgracht gebracht. Het startschot voor de Classic Swim luidt aan de Keizergracht ter hoogte van nummer 663, waarna we gezamenlijk door de grachten richting het MEA zwemmen.

Parkeren
Tijdens de Amsterdam City Swim kun je parkeren bij Parking Centrum Oosterdok, op het Oosterdokseiland. Je loopt vanaf hier, via NEMO, in ongeveer 12 minuten naar het terrein.