Amsterdam City Swim


Door ieder jaar een uniek, impactvol en sociaal zwemevenement in de Amsterdamse grachten te organiseren streeft Stichting Amsterdam City Swim ernaar zoveel mogelijk gelden in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS.

 

Historie

Het evenement ontstond nadat in 2011, op 30 augustus, 14 vrienden de Hellespont over zwommen. Ze deden dat voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts, die aan ALS leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen en donaties besloten de 14 vrienden hun actie uit te bouwen waardoor we nu jaarlijkse deel kunnen nemen aan het zwemevenement Amsterdam City Swim.

Meer informatie

 

Wat is ALS?

ALS is een dodelijke ziekte van de zenuwen die de spieren aansturen. Omdat de motorische zenuwcellen afsterven, komen de signalen vanuit de hersenen en het ruggenmerg niet meer bij de spieren aan. Dit heeft tot gevolg dat de spieren één voor één uitvallen. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. In Nederland leven gemiddeld 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. 

Meer informatie

 

Organisatie

Ieder jaar organiseert de Amsterdam City Swim een uniek en impactvol zwemevenement in de Amsterdamse grachten om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. De organisatie van Amsterdam City Swim berust op het bestuur en vele samenwerkingspartners om dit allemaal mogelijk te maken. Wij stellen onszelf graag aan jullie voor.

De organisatie

 

Partners

De Amsterdam City Swim heeft als doel aandacht voor de ziekte ALS te genereren en geld bijeen te brengen voor onderzoek naar deze meedogenloze ziekte. Dat kunnen we niet alleen, maar doen we met onze zakelijke partners. 

Bekijk partners

 

Ambassadeurs

Ook veel enthousiaste ambassadeurs dragen de Amsterdam City Swim en Stichting ALS Nederland een warm hart toe. In aanloop naar het evenement maar ook tijdens het evenement spelen zij een belangrijke rol om ALS onder de aandacht te brengen. Benieuwd wie dit zijn en wat zij doen? Lees snel verder.

Onze ambassadeurs