Pers


Onderaan deze pagina zijn diverse foto's van de Amsterdam City Swim 2022 te downloaden. 

Dank voor het delen. Ook dat draagt bij aan onze strijd tegen ALS. 

 

Over Amsterdam City Swim

De Amsterdam City Swim is een jaarlijks terugkerend zwemevenement waarbij duizenden mensen de grachten van onze hoofdstad in springen met als doel geld op te halen voor Stichting ALS. Het evenement is in 2011 begonnen toen 14 vrienden een inzamelingsactie opzetten voor hun vriend Weert-Jan Weerts. Door de positieve reacties en vele donaties besloten ze de actie verder uit te bouwen. Inmiddels viert de Amsterdam City Swim dit jaar haar 10e jaar. Een uniek en impactvol evenement met twee grote pijlers: de dodelijke ziekte ALS de wereld uit te helpen én patiënten en hun dierbaren of nabestaanden een onvergetelijke dag te bezorgen.


Over ALS

Voor ALS (amyotrofische laterale sclerose) is dringend een oplossing nodig. ALS is een dodelijke ziekte van de zenuwen die de spieren aansturen. Omdat de motorische zenuwcellen afsterven, komen de signalen vanuit de hersenen en het ruggenmerg niet meer bij de spieren aan. Dit heeft tot gevolg dat de spieren één voor één uitvallen. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. In Nederland leven gemiddeld 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS.


Over Stichting ALS Nederland

De klok tikt. Er is dringend een oplossing nodig voor ALS. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS.

De afgelopen vijftien jaar is er veel bereikt in onderzoek naar deze ziekten en is er meer bekend over de totstandkoming hiervan. Zo komen we steeds dichter bij een oplossing. Maar voor de patiënten tikt de tijd door. Ook zet Stichting ALS Nederland zich in voor een betere kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten. Het noodzakelijke onderzoek is afhankelijk van donaties. Daarom moeten we gezamenlijk blijven strijden, nieuwe acties opstarten en nog meer geld ophalen.
Website: ALS.nl 

Als pers aanwezig op zondag 3 september 2023?
Dat vinden wij heel fijn! Hoe meer aandacht er is voor de Amsterdam City Swim en de ziekte ALS, hoe sneller we een verschil kunnen maken.
Stuur een e-mail naar saskia@db-eventmarketing.nl met in het onderwerp: PERS. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Downloads