Het allermooist is de parade aan witte pinguïns

25 feb 2020 17.21

Meindert van den Heuvel, Managing Director Ocean Outdoor, is al vanaf het begin betrokken bij de Amsterdam City Swim: "Het allermooist aan de swim is de zwemmers die na afloop door het centrum in hun witte badjas teruglopen, als een parade aan witte pinguïns." Ocean Outdoor is mediapartner en zwemt elk jaar samen met 50 relaties met ons mee. In dit artikel lees je hun ervaring als Business Team

Hoe zijn jullie ooit betrokken geraakt bij de Amsterdam City Swim?

"Op het moment dat wij hoorden dat er door de Amsterdamse grachten zou worden gezwommen zei ik meteen: ‘Als je dat voor elkaar krijgt doen wij zeker mee.’ Want dat is natuurlijk te gek. Dat is zo bizar. We zijn al vanaf het begin betrokken bij de swim. Ook zijn we sowieso al heel actief in de sport als sponsor en partner.

Elk jaar doen we ongeveer met 50 man mee. Die groep bestaat uit een paar mensen uit onze organisatie, partijen waarmee we zaken doen of willen doen, vrienden en familie."

Hoe halen jullie elkaar over om mee te zwemmen?

"Elk jaar is er iemand verantwoordelijk voor het regelen van onze deelname. Vlak voor de zomer nodigen we iedereen uit. Degene die eerder hebben meegedaan sturen we als eerste een uitnodiging. We vragen of ze weer zin hebben in een uitdaging!"

Wat heeft de Amsterdam City Swim jullie als bedrijf gebracht?

"Wij vinden het vooral leuk om mensen uit te nodigen met wie we zaken doen, in een losse sfeer. Het idee is dat we met leuke mensen, iets leuks gaan doen. Het is essentieel dat we niet alleen tijdens het evenement samen komen maar ook in de weken ervoor. De spelregel is dat onze gasten minimaal twee keer met ons moeten trainen en blijven voor een biertje na afloop.

De laagdrempeligheid van de Amsterdam City Swim is ook meteen de charme van het evenement. Je hoeft niet jaren van tevoren te beginnen met trainen, iedereen kan het in principe ongetraind doen. Het idee is vooral dat we het gezellig hebben met elkaar en iets bijdragen aan het goede doel." 

Wat vind jij het meest bijzondere moment aan de Amsterdam City Swim?

"Wanneer je tijdens het zwemmen de Amstel opdraait en de Magere Brug ziet verschijnen, is dat wel heel spectaculair. Maar het allermooiste is wanneer zwemmers ervoor kiezen door het centrum terug te lopen in hun witte badjas, in plaats van de shuttlebus te nemen. Dat is echt het hoogtepunt. Het is net een parade aan witte pinguïns, met zwarte wetsuits en witte badjassen. Onderweg leggen we dan in iedere kroeg aan om een biertje te drinken. Dat kan eigenlijk alleen maar in Amsterdam. Die badjas is een mooie verbroedering, iedereen met zo’n badjas is vrienden van elkaar. En dat maakt het tof."

Meer over Ocean Outdoor vind je hier