Amsterdam City Swim 2020 gaat niet door

30 Apr 2020 13.03

Samen gaan we als land en als wereld door een ongelooflijk moeilijke periode heen. Allereerst willen we graag stilstaan bij iedereen die getroffen is door het coronavirus. Door de ziekte of door de sociale en maatschappelijke gevolgen ervan. Wij denken aan jullie.

Het zal voor velen van jullie niet onverwacht zijn, maar de Amsterdam City Swim zal dit jaar niet doorgaan. De afgelopen maanden hebben we het nieuws op de voet gevolgd. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben we - met pijn in het hart - moeten besluiten dat doorgang van de swim dit jaar niet realistisch is. We kunnen bij ons evenement geen anderhalve meter afstand houden en daarmee kunnen we de gezondheid van de deelnemers niet garanderen.
 
Bestuursvoorzitter Nathalie Michielsens-Grasso: ‘Het is een heftige beslissing die ontzettend veel pijn doet. Ook omdat andere evenementen voor ALS al eerder zijn afgelast. Toch willen we alle mensen met ALS, en hun vrienden en familie, niet in de kou laten staan.' 
 
Er komt een alternatief
 
Wij leven mee met iedereen die uitgekeken heeft naar het evenement en vooral met alle ALS-patiënten waar we het ieder jaar voor doen. Want al gaat de swim niet door, ALS blijft. Zoals patiënte Conny van der Meijden onlangs tegen ons zei: 'Ik probeer corona te overleven, maar wil ook ALS overleven.' Voor haar en iedereen die getroffen wordt door deze ziekte, gaan wij door. Wij blijven aandacht vragen en geld ophalen voor het onderzoek dat zo hard nodig is. Daarom willen we de handen ineenslaan en werken we hard aan een alternatief online plan, om dit jaar toch iets moois neer te zetten. Hopelijk met duizenden mensen tegelijk. Niet bij elkaar, maar wel verbonden in onze strijd tegen ALS. Over de precieze vorm zijn wij nog aan het nadenken. We zullen jullie hier spoedig over informeren.
 
Hoe gaan wij om met je inschrijfgeld en de donaties die al gedaan zijn?

Natuurlijk begrijpen we dat je vragen hebt over je inschrijving en de donaties die je al had opgehaald met vrienden, collega’s en familie. De belangrijkste vragen hebben we samengevat in een FAQ, bekijk deze hier. Heb je nog vragen na het lezen van de FAQ? Schroom dan niet om deze te stellen via info@amsterdamcityswim.nl.

Tot slot: wij zijn ongelooflijk trots op iedereen die zou gaan zwemmen voor ALS, de vele donaties die jullie samen binnenhaalden en de mooie toezeggingen die we kregen van onze sponsors, partners en leveranciers. Jullie zijn onze helden en wij hopen dat jullie ons bij het alternatieve plan dit jaar én ook in 2021 bij de volgende Amsterdam City Swim willen ondersteunen.

Zorg goed voor elkaar en blijf gezond.

Warme groet, 
Nathalie Michielsens
Nynke Haardt
Marga Verwoert
Daniella Coronel
Joost ‘t Hooft
Maurits Duynstee
Diederik den Dekker
William van Eesteren