10 tips om geld op te halen

06 Apr 2022 15.35

Ons doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. Als steuntje in de rug delen wij de 10 meest voorkomende tips van al onze wavemaker experts. Heb jij nou ook een goede tip? Deel 'm via onze socials of via info@amsterdamcityswim.nl. Samen maken we verschil! 

 

Tip 1. Zet de donatielink standaard in de handtekening van je e-mail. 

Zo ziet iedere ontvanger dat jij je inzet voor dit prachtige doel. Als dat geen waardering verdient met een donatie, weten wij het ook niet meer ;). Vergeet niet in één of twee zinnen erbij te zetten waar de link voor dient. Of je meezwemt of dat je je als vrijwilliger inzet voor dit goede doel. 

Tip 2. Deel zelfgemaakte flyers of posters uit.

Deze kun je gemakkelijk in alle brievenbussen in de buurt stoppen. Van winkels, cafe's of andere kantoren. Ook kun je vragen of je deze achter mag laten in sportkantines of andere openbare gelegenheden. Zo bereik je veel mensen! 

Tip 3. Plaats regelmatig een update op jouw social media kanaal.

Je kunt jouw actiepagina (of dat van je bedrijf, of team) heel makkelijk delen op jouw social media kanalen. Zo kan iedereen zien dat jij ermee bezig bent én houd je hen betrokken bij de status van jouw opgehaalde bedrag. Je kunt dit zo vaak herhalen als je wilt; laat iedereen het maar weten.

Tip 4. Stuur (groeps) appjes of smsjes. 

De applicatie Whatsapp maakt dit heel makkelijk: je kunt in één keer een algemeen bericht uitsturen naar de contacten die jij selecteert. In zo'n bericht kun je vragen om een donatie, eventueel met een betaallink (zoals van Tikkie) of natuurlijk om ook mee te doen aan #ACS2022.

 

 

Tip 5. Betrek collega's, vrienden en familie bij jouw ACS avontuur.

Jouw vrienden en familie kunnen weer andere mensen bereiken die jij niet kent. Zo kan jouw ACS avontuur nog breder worden gedragen. Mooi toch?!

Tip 6. Maak de actiepagina helemaal eigen.

Een actiepagina met een paar persoonlijke foto's en teksten zorgt voor meer donaties. Vertel bijvoorbeeld waarom jij meedoet aan de Amsterdam City Swim, of laat zien voor wie jij je inzet.

Tip 7. Promoot jouw actiepagina met je unieke QR-code. 

Wist je dat jouw pagina een unieke QR-Code heeft? Laat deze scannen vanaf een mobiele telefoon, zet 'm in je e-mailhandtekening of print hem uit en hang 'm op in de kantine van je werk, de sportschool of in het lokale café.

Tip 8. Benader bedrijven om je te sponsoren. 

Als je al vanuit je bedrijf meedoet, kun je naastliggende bedrijven of partners vragen jouw team te sponsoren. Als dank daarvoor kan je een speciale op of nieuwsbericht schrijven en verspreiden om hen te bedanken. 

Tip 9. Betrek je donateurs bij de eindsprint!

Ervaring leert dat in de laatste twee weken van je actie het meeste geld gedoneerd wordt. Zet zelf ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs daarbij om hulp.

Tip 10. Hou vol: blijf mensen herinneren!

Niet iedereen zal direct een donatie maken. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!