Movement of Wavemaker Wouter

29 Jun 2021 14.10

In Movement of Wavemakers zetten wij iedere keer een wavemaker in de spotlight.

Deze keer de 22-jarige Wouter Klok. Een geboren Amsterdammer die nu zijn leven leidt in Ouderkerk aan de Amstel. Wouter kreeg in 2017 zelf te horen dat hij aan een ongeneselijke en progressieve spierziekte lijdt. Een ziekte die betiteld kan worden als de goedaardige vorm van de spierziekte ALS.

Voor de toen 18-jarige student was dat een schokkend bericht. En ondanks de impact die deze ziekte op het leven kan hebben, ervaart Wouter dat nog niet zo. “De ziekte heeft zich nu gevormd in mijn armen, vooral mijn rechterarm. Gelukkig ervaar ik niet veel last tijdens mijn dagelijks leven. Ik heb namelijk geen pijn en die heb ik ook niet gehad. Natuurlijk zijn er wel dingen die ik minder goed, of niet meer, kan. Zoals het tillen van zware objecten. Maar ook kleine bewegingen, zoals het snijden van een stuk vlees of het omdraaien van een sleutel in een slot worden steeds lastiger.”

Dubbele prestatie voor ACS

Wouter volgt op dit moment de studie International Hospitality Management aan de NHL Stenden Hogeschool en loopt een productionele stage binnen de evenementenbranche. “Ik loop nu stage bij D&B Eventmarketing, het bedrijf dat dit prachtige evenement mag organiseren. Het is extra tof dat ik ook mee kan helpen met de voorbereidingen van ACS. Een dubbele prestatie!”

Team Goud voor Wout

Naast alle hulp die hij kan bieden tijdens de voorbereiding van ACS, kunnen we Wouter tijdens het zwemevent in het water vinden! Samen met zijn familie en vrienden gaat hij de ruim 2 kilometer zwemmen om geld op te halen voor Stichting ALS. Met ‘Team Goud voor Wout’ willen ze zoveel mogelijk geld ophalen om een bijdrage te leveren aan deze rot ziekte. Ze hopen zich als team dan ook uiteindelijk bij de top 3 te kunnen voegen. En het enthousiasme van dit team? Dat is al niet meer aan te slepen: “We hebben er allemaal zoveel zin in! Hoe mooi is het om samen met mijn aller tofste familie en beste maten de Amsterdamse grachten in te duiken en dit samen te kunnen regelen?” Daarnaast is Wouter benoemd tot #wavehero van Wave 17, de wave waar Team Goud voor Wout in zwemt. "Het is een eer dat deze wave aan mij opgedragen is, super tof!"


Focus op de mooie dingen

Wouter hoopt na deze editie nog veel vaker mee te kunnen doen aan Amsterdam City Swim. Zijn spierafname verloopt op dit moment erg langzaam, toch is het vooruitzicht dat dit na verloop van tijd erger gaat worden wel lastig. “Op dat soort momenten probeer ik altijd te denken aan alle mooie dingen die het leven te bieden heeft. Ik ben een vervend watersporter en ik zie dat dan ook als een manier om mijn hoofd even helemaal leeg te maken. Dan denk ik alleen nog maar aan de golven, de wind en de zeilen. En als ik geluk heb óók de zon.”, aldus Wouter.

Wij wensen Wouter en zijn teamleden ontzettend veel plezier en succes! Wil jij Team Wout voor Goud nou ook helpen? Je kunt hier een donatie maken.