Amsterdam City Swim 2021 gaat niet door, maar onze strijd tegen ALS wel!

12 Jul 2021 16.57

Met pijn in ons hart zijn wij genoodzaakt de 8ste editie van Amsterdam City Swim, die op zondag 29 augustus 2021 plaats zou vinden, geen doorgang te geven. 

Dit was geen makkelijke beslissing en wij balen hier enorm van. Het afgelopen jaar hebben wij heel hard gewerkt om er een onvergetelijke editie van te maken. En niet alleen wij, ook jullie zijn hartstikke goed bezig met het ophalen van donaties en voorbereidingen. Het beloofde een prachtig event te worden waarmee we op een unieke manier een grote bijdrage konden leveren aan de oplossing voor de ziekte ALS. Helaas kan het dit jaar niet plaatsvinden zoals we hadden gehoopt. 

Te veel risico’s

Wegens de huidige aanscherping van de coronamaatregelen door de Rijksoverheid heeft Amsterdam City Swim moeten concluderen dat het door laten gaan van het event te veel risico’s met zich meebrengt. Pas vanaf half augustus wordt bekend welke maatregelen tijdens het event gelden en of het überhaupt door kan gaan. Deze voortdurende onzekerheden en de korte tijd die straks rest tussen 13 en 29 augustus, maken het onmogelijk een event van deze omvang te realiseren. 

Onze strijd gaat door!

Dit betekent niet dat we het hierbij laten. Het doel van Amsterdam City Swim blijft ondanks deze annulering als een paal boven water staan: ALS moet de wereld uit! Wij geven dan ook niet op en zetten de strijd tegen ALS voort. Nu het niet mogelijk is om 2 kilometer door de grachten te zwemmen, vragen wij van alle deelnemers een andere tegenprestatie. 

Zondag 29 augustus claimen wij als dé dag om met heel Nederland alsnog in actie te komen voor de dodelijke ziekte ALS: #natpakvoorALS. Wat dit precies inhoudt, komen we zo snel mogelijk bij je op terug. De strijd gaat in ieder geval door, dus het ophalen van geld blijft belangrijk!  
 
Wij begrijpen dat er ook veel vragen zijn over jullie inschrijving. Wij willen jullie vragen even geduld te hebben zodat wij eind deze week met een gepaste oplossing kunnen komen. 
 

Met vriendelijke groet, 
 
Bestuur en organisatie 
Amsterdam City Swim