#natpakvoorALS van Amsterdam City Swim door heel Nederland opgepakt

29 Aug 2021 09.50

Nadat Amsterdam City Swim dit jaar wederom door corona niet door kon gaan, kunnen de deelnemers alsnog uitkijken naar een spetterende dag vol met acties in het water. Met de actie #natpakvoorALS haalt heel Nederland op zondag 29 augustus een nat pak om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Een originele actie die iedereen zelf in kan vullen en in zijn of haar eigen omgeving uit kan voeren. Ideaal uitvoerbaar dus tijdens de huidige coronamaatregelen. 

Haal een #natpakvoorALS 
Hoe teleurgesteld iedereen ook was, het doel van Amsterdam City Swim bleef als een paal boven water staan: de verschrikkelijke ziekte ALS moet de wereld uit! Daarom heeft de organisatie van het populaire zwemevent gewerkt aan een alternatieve actie, genaamd #natpakvoorALS. Een actie die volledig past binnen de geldende maatregelen. Want verspreid over heel Nederland halen honderden mensen op hun eigen manier een nat pak om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Er zijn al veel acties aangekondigd in bijvoorbeeld Ouderkerk aan de Amstel, Den Bosch, Delft, Badhoevedorp, Hilversum en Rotterdam. Sommige acties zijn zelfs te volgen via een livestream. Ook bekende Nederlanders als René en Natasja Froger hebben aangekondigd mee te doen met de actie. 

 

Bommetjes in het zwembad 
Met originaliteit en fun worden de meest bijzondere acties bedacht. Zo springt Team Goud voor Wout samen met Team Daniel met 2 teams van 80 zwemmers de Ouderkerkerplas in om alsnog 2 kilometer te zwemmen, en heeft Team Natascha een lokaal zwembad exclusief tot hun beschikking. Ook zijn er talloze individuele acties die uiteenlopen van een duik in de plaatselijke plas en een watergevecht tussen buurtkinderen, tot het maken van mega bommetjes in zwembaden op vakantiebestemmingen. 
 
In het belang van patiënten 
Renee Sajet, Voorzitter Stichting Amsterdam City Swim zegt dankbaar en geraakt te zijn door alle opkomende initiatieven: ‘Het is zo mooi om te zien dat iedere deelnemer zich alsnog in wil zetten voor dit doel en een alternatieve actie verzint in de eigen omgeving. Het is in het belang van alle patiënten dat we doorgaan met het ophalen van donaties, zeker nu we Amsterdam City Swim al voor de tweede keer moesten annuleren.’ 

Amsterdam City Swim zet zich jaarlijks in om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. Deze gelden zijn zo belangrijk en maken wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak én behandeling van de dodelijke ziekte ALS mogelijk. De teller staat op dit moment al op €520.000,-, maar de organisatie hoopt nog een mooie eindsprint te maken. ‘Alle bijdragen zijn welkom, want iedere euro maakt méér onderzoek mogelijk.’

Wil jij ook een bijdrage leveren? DONEER!