Hier kun je goed open water zwemmen rondom Amsterdam

23 Jun 2022 09.27

Met deze heerlijke temperaturen is het ideaal om te oefenen in open wateren. Ben jij op zoek naar een geschikte plek om te oefenen voor de Amsterdam City Swim? 
We hebben 10 ideale plekken in en rondom Amsterdam op een rijtje gezet. Waar kunnen wij jou binnenkort vinden?

 

1. HEAD Swimming De Bosbaan

De Bosbaan zit in Amstelveen. Zij faciliteren op 16 juli een unieke training met prestatietochten van 250 meter tot en met 2 kilometer. Leuk om alvast te 'testen' hoe snel je bent en om te zien hoe je zwemconditie ervoor staat! Ga voor meer informatie naar www.oeza.nl/bosbaan/programma/.

 

2. De Grote Speelweide, Amsterdamse bos

De Grote Speelweide ligt in het Amsterdamse Bos. De waterdiepte van de vijver varieert van 1 tot 1,5 meter. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

 

3. Nieuwe Meer Westzijde, Oeverlanden

De Nieuwe Meer ligt ten zuidwesten van Amsterdam. Oeverlanden is een van de twee officiële zwemlocaties. Er zijn drie zwemstrandjes. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als uitstekend.

 

4. Nieuwe Meer Noordoever

De Nieuwe Meer ligt ten zuidwesten van Amsterdam. De maximum diepte is ongeveer 30 meter. Let op! Deze locatie wordt momenteel niet bemonsterd en is gekoppeld aan Nieuwe Meer Westzijde Oeverlanden. De waterkwaliteitsgegevens zijn daarom hetzelfde als bij de Westzijde Oeverlanden.

 

5. Oosterbad

Het Oosterbad ligt aan de Mr. Jac. Takkade in Oosteinde (gemeente Aalsmeer). Het bad is ingericht als zwembad met natuurwater. Wat dat betreft heb je geen elementen van weer e.d. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

 

6. Groenstrand, Ouderkerkerplas

De Ouderkerkerplas ligt ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel. Het Groenstrand is ligweide langs het water. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

 

7. Zandstrand, Ouderkerkerplas

De Ouderkerkerplas ligt ten zuiden van het dorp Ouderkerk aan de Amstel. Het Zandstrand heeft een lengte van ongeveer 200 meter en een breedte van ongeveer 20 meter. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

 

8. Strand Diemerpark

Het Diemerpark is een stadspark in het oosten van Amsterdam. Het ligt tussen het Amsterdam- Rijnkanaal en IJburg (Haveneiland) in. Het Diemerpark is een stadspark waar natuur uitgebreid de ruimte krijgt. Er zijn veel plant- en diersoorten aanwezig. Het strand ligt aan de noordoostkant van het park, aan het water dat Haveneiland scheidt van het Diemerpark. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als uitstekend.

 

9. Het Twiske

Recreatiegebied het Twiske ligt ten noorden van Amsterdam tussen Den Ilp, Landsmeer en Oostzaan. Het bestaat uit diverse plassen, sloten, weilanden en bosjes en is omgeven door een dijk met fiets- en wandelpad. Het heeft tien officiële zwemlocaties in het gebied. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

 

10. De Hoge Dijk

Het recreatiegebied De Hoge Dijk ligt ten zuiden van Amsterdam. De maximumdiepte tot de ballenlijn is 1,4 meter. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als uitstekend.

 

Bron: Zwemwater.nl

Beeld: Sander Nieuwenhuys