Ambassadeurs

Onze ambassadeurs dragen de Amsterdam City Swim en Stichting ALS Nederland een warm hart toe. In aanloop naar het evenement maar ook tijdens het evenement spelen zij een belangrijke rol.

Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband is als drievoudig Olympisch Kampioen een van Nederlands meest succesvolle sporters. Net als vele topsporters begon ook Pieter op jonge leeftijd met zijn sport. Al in de jeugd blonk hij uit door aan de lopende band Nederlandse records te verbreken in zijn leeftijdscategorie. Een mooie sportcarrière lag in het verschiet. Pieter van den Hoogenband bleek uitstekend te kunnen pieken. Op de momenten dat het er echt om ging stond hij er altijd.

Na de twee vierde plaatsen in 1996 waren alle ogen tijdens de Spelen van 2000 op Pieter van den Hoogenband gericht. Dat hij tegen de druk bestand was bleek tijdens de 100 en 200 meter vrije slag. Op beide nummers werd hij Olympisch Kampioen! Op de 100 meter liet hij Popov achter zich en op de 200 meter Thorpe. Vier jaar later, bij de Spelen van Athene, wist Pieter van den Hoogenband zijn titel op de 100 meter te prolongeren. Een historische prestatie want de top bereiken is makkelijker dan er te blijven. Na zijn actieve carrière is Pieter van den Hoogenband betrokken gebleven bij de topsport. Als manager van de topsport community is hij de spin in het web tussen sporters, het bedrijfsleven en de wetenschap. Daarnaast is hij hoofdambassadeur van de Lotto en ONVZ. Pieter is hoofdambassadeur van de Amsterdam City Swim vanaf het eerste uur.

Beau van Erven Dorens

Al vanaf de eerste editie van de Amsterdam City Swim is Beau van Erven Dorens deelnemer. En ook tijdens de New Amsterdam City Swim in New York op 21 juni 2015 sprong Beau met ons mee in het diepe voor ALS. Tijd voor een volgende stap! Beau is officieel toegetreden als ambassadeur van de Amsterdam City Swim en helpt ons daarmee om nog meer aandacht te verkrijgen voor ALS!

Beau werkt als televisiepresentator bij RTL en is bekend als schrijver, acteur en van o.a. diverse televisieprogramma’s.

De Stichting Amsterdam City Swim is ongelooflijk blij met de toevoeging van Beau als ambassadeur van de Amsterdam City Swim! Beau, liefhebber van open water zwemmen, is en was zelf vooral onder de indruk van het feit dat het evenement geboren is uit vriendschap voor de helaas inmiddels overleden ALS patiënt Weert-Jan Weerts. Hij ondersteunt de internationalisering van het evenement en heeft ons daarom ook geholpen in New York om publiciteit voor het evenement te verkrijgen.

Tijdens de Amsterdam City Swim ga je Beau zeker tegenkomen!

Ferry Weertman

Ferry Weertman, (twitter, instagram @VeryFerryFast) is Nederlands beste open water zwemmer en Europees kampioen op de 10km individueel en de 5km Team Event. Wij zijn trots op de gouden plak van Ferry, op de olympische 10 km in open water zwemmen op de Olympische Spelen van Rio De Janeiro in 2016!

Ferry over de Amsterdam City Swim: “Ik ben ambassadeur van de Amsterdam City Swim, omdat ik het belangrijk vind dat er nog meer onderzoek naar ALS gedaan moet worden. Daarnaast wil ik aan heel Nederland laten zien hoe mooi en leuk het open water zwemmen is. De afgelopen 2 jaar heb ik, als gevolg van mijn wedstrijdprogramma, helaas niet mee kunnen doen aan de Amsterdam City Swim. Dit jaar wil ik heel graag ook een keer door de mooie grachten van onze hoofdstad zwemmen. Ik hoop dat dan samen te doen met heel veel andere enthousiaste zwemmers.”

Mari Carmen Oudendijk

Mari Carmen Oudendijk is vooral bekend door haar werkzaamheden voor verschillende sportprogramma’s rondom grote sportevenementen als Wimbledon, Olympische spelen en het Sportnieuws. Na 8 jaar bij RTL in dienst te zijn geweest is Mari Carmen Oudendijk nu als zelfstandige aan het werk voor o.a. RTV-NH en RTV Utrecht. Al vanaf de eerste editie is Mari Carmen bij de Amsterdam City Swim als deelnemer betrokken. Ze draagt het event een warm hart toe en is mede grondlegger van het idee van de Amsterdam Late Night City Swim! Mari Carmen zet zich in als ambassadeur voor de ACS door o.a. deelnemers te werven.

Tijdens de jubileum editie zie je Mari Carmen zowel op vrijdagavond tijdens de Late Night editie in actie als tijdens de Swim op zondag!

Edith van Dijk

Edith van Dijk is de meest succesvolle lange-afstandszwemmer aller tijden en één van de meest gelauwerde zwemsters in FINA-evenementen. Met zes individuele wereldtitels staat zij in het rijtje Grant Hackett (7), Ian Thorpe (6) en Michael Phelps (6).

Ook Edith van Dijk is sinds de eerste editie van de Amsterdam City Swim ambassadeur en zwemt indien mogelijk altijd mee!