Normal 11fece2f57d6ce4bd66e7229344258a42a358bfc
Progress bg
€ 2.060 515%
Opgehaald van totaal € 400

Ik zwem voor Noël Daalman.

Op zondag 29 augustus a.s. zou ik samen met honderden zwemhelden de Amsterdamse grachten in om geld op te halen voor onderzoek naar de zenuw-spierziekte ALS. Helaas heeft de organisatie moeten besluiten om, net als vorig jaar, het mooie zwemevenement af te gelasten. Dit vanwege de vernieuwde coronamaatregelen vanuit de overheid. De challenge #natpakvoorALS grijp ik dus aan om toch die 2000 meter te zwemmen. Niet in Amsterdam maar in Rotterdam. De 29ste zwem ik in de Rotte de 2 km. Het rivier(tje) de Rotte waar Rotterdam zijn naam aan te danken heeft. Om 13.00 uur ga ik te water. Begin- en eindpunt is de Prinses Irenebrug. De brug tussen de Terbreggeweg en de Molenlaan in Rotterdam. Naast dat ik zwem voor de stichting ALS zwem ik ook voor en namens Noël Daalman. 

Als veteraan ben ik meerdere malen uitgezonden geweest naar oorlogs- en crisisgebieden. Zo ook in 1996 met het 17de Mechbat. GFPI  B-team naar Bosnië. In ons "Zwijnenpeloton" hadden wij een 25mm schutter: Noël Daalman. Deze Rotterdammer was er eentje van "niet lullen ...... maar poetsen". Positief, gepast eigen initiatief, nooit te beroerd op een stapje extra te doen, sportief en een heel prettig persoon in de omgang. Na vele jaren binnen de Landmacht gedient te hebben, stapte Noël de burgermaatschappij in. Ook daar deed hij datgene waar hij goed in was. Net als toen hij militair was. Tot het moment dat hij 12, 13 jaar geleden last kreeg van .................... Na vele onderzoeken kwam de diagnose: de zenuw-spierziekte ALS.

Al jarenlang zit Noël gekluisterd aan zijn rolstoel. Maar zijn "babbel" en zijn positieve instelling is hij nog niet verloren. Voor en namens hem wil ik, als geboren Amsterdammer, de Amsterdam City Swim nogmaals zwemmen. En natuurlijk voor de stichting ALS om geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing van deze kolere zenuw-spierziekte. Doe mee en doneer. Namens één Rotterdammer en één Amsterdammer .......... bedankt.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Maak een poster