ALShetjeraakt Alex Brouwer

  • Wave Wave 7
Opgehaald: € 1.400,00

Ik doe mee met de Amsterdam City Swim omdat

Ik draag graag mijn steentje bij aan ALS, jij ook? Op 9 sept spring ik de grachten in, steun jij mij en ALS met een donatie?

Biografie

Samen met mijn dochters Sanne en Lotte zwem ik voor mijn vrouw Daniëlle. Op 6 oktober 2011 werd bij haar de diagnose ALS gesteld. Bye Bye onbezorgd leven. Hallo onzekere toekomst.

Het beest ALS kent vele gezichten. Het staat niet vast wanneer je welke symptomen krijgt. Helaas geldt dat niet voor de einduitkomst. In anderhalf jaar tijd raakte Daniëlle de functionaliteit over haar armen en haar spraakvermogen kwijt. Daarna is er een soort van bodem (status quo) in het ziektebeeld gekomen. En daardoor zijn we nu - ruim 7 jaar later - nog steeds een hecht gezin.

Daniëlle is mijn prachtige en krachtige vrouw. Zij laat haar leven niet bepalen door de ziekte ALS maar bepaalt op indrukwekkende wijze hoe wij met elkaar invulling kunnen geven aan een leven met ALS.

Haar levenslust en enorme wilskracht zijn een toonbeeld en inspiratiebron voor iedereen in haar omgeving. Door zelf te blijven stralen geeft ze iedereen in haar omgeving onbewust de kracht en de moed om door te gaan en vooral niet op te geven. Mede daardoor kunnen wij met elkaar nog steeds de zon in het water zien schijnen.

Op 8 september 2019 zwem ik daarom voor haar. Mag ik heel even haar zonnetje zijn in het water van de Amsterdamse grachten. #BrouwerPower!