Frank van den Helder

  • Wave Wave 9
Opgehaald: € 567,30

Ik doe mee met de Amsterdam City Swim omdat

De strijd die ik ga leveren staat in schril contrast met de strijd die mijn moeder heeft geleverd om in de laatste 5 maanden de ziekte te bestrijden.

Biografie

Eind 2016 merkten we bij Marja de eerste symptomen van ALS. Haar spraak ging achteruit, spieren die onverklaarbaar bewogen en enorme vermoeidheid. In februari 2017 werd de diagnose door de artsen uitgesproken. Op dat moment weet je als man en kinderen niet wat je moet. Even staat de hele wereld om je heen stil en telt nog maar één persoon je vrouw en moeder.

De zware tijd die volgde is onbeschrijfbaar. Diverse aanpassingen in huis, bezoeken aan het ziekenhuis, het meedoen aan onderzoeken omtrent ALS, maar vooral de achteruitgang van een strijdlustige vrouw die nog midden in het leven stond. Meerdere plannen voor de toekomst, vooral het samen genieten.

De ziekte ALS was genadeloos. In juli 2017 overleed Marja. Ons leven gaat door met een gat in de familie.

2018
In 2018 hebben we met een groep #teamMarja een geweldig bedrag van €15.000,- binnen gehaald. Helaas ging de Amsterdamse versie niet door. Daarom hebben wij een alternatieve cityswim in Woerden gezwommen.

Volg onze acties op onze Facebook-pagina.
#TeamMarja zal dit jaar bestaan uit:

Frank van den Helder
Henk Jan de Bruijn
Kim de Bruijn
Beau de Bruijn