Info

De Amsterdam City Swim is voor iedereen toegankelijk!

Langs het gehele parcours kan publiek de zwemmers aanmoedigen.

Alleen voor het startgebied (Marine Etablissement Amsterdam) zijn toegangskaarten vereist. Voor de finishlocatie zijn er specifieke arrangementen verkrijgbaar die een uniek zicht en volledig verzorgde catering bieden, maar kan publiek ook vrij toegankelijk vanaf de kade kijken (Keizersgracht even kant huisnummers) (kijk voor de verschillende arrangementen in de shop).

Ben je in het bezit van een FAN arrangement?
Fans die in het bezit zijn van een FAN arrangement (gekocht via de webshop of genodigd zijn) hebben de gehele dag toegang tot het Marine Etablissement Amsterdam. Zij genieten van hapjes en drankjes in de hospitalityruimte en hebben een perfect zicht op de start. Na afloop van de Swim zijn fans wederom welkom op het Marine terrein om de after party met live optredens, de prijsuitreiking én de cheque overhandiging te beleven!
Fans hebben op vertoon van hun polsbandje die zij krijgen bij de entreepoort op vertoon van hun e-ticket, toegang tot de buspendels van – en naar de finish.

Muziek langs het parcours
Op het Jonas Daniel Meijerplein staat een DJ die ervoor zorgt dat zwemmers en publiek het naar hun zin hebben en ook op de steiger voor de Hermitage worden er sportieve beats gedraaid om de zwemmers een laatste boost richting de finish te geven.

Finish
De finish vindt plaats op de Keizersgracht kruising Reguliersgracht. Vanaf de brug Reguliersgracht heeft u beperkt zicht op de binnenkomende zwemmers in verband met de deelnemers-zone en de finish-stellage. Om de zwemmers een snelle doorloop naar de bussen op de Vijzelstraat (die ze weer naar het startterein brengen), te garanderen is de doorgang Reguliersgracht/Keizersgracht aan de onevenkant afgesloten. Publiek wat vanaf de Herengracht richting de Prinsengracht wil, wordt verzocht het blokje om te lopen via de Utrechtsestraat.

Vaarverkeer
Het gehele parcours van de Amsterdam City Swim wordt volledig afgesloten van vaarverkeer. Het is ook niet mogelijk om met een boot aan te leggen op het parcours. Dit is in verband met de veiligheid van de zwemmers. De Keizersgracht is vanaf donderdag 6 september al volledig afgesloten voor al het vaarverkeer in verband met de opbouw van de finishconstructie.