Bewonersinformatie


Op zondag 28 augustus 2022 wordt de 10e editie van de Amsterdam City Swim georganiseerd. Deze jaarlijkse zwemtocht, van 2 kilometer door de Amsterdamse grachten, heeft als doel aandacht vragen voor de nog steeds ongeneeslijke ziekte ALS en daarnaast natuurlijk donatiegeld ophalen voor Stichting ALS Nederland. 

In 2020 en 2021 heeft de Swim helaas niet kunnen plaatsvinden door de toen geldende Covid-19 maatregelen. Dat maakt deze 10e editie extra bijzonder en kijken wij er ook enorm naar uit om met circa 2.000 deelnemers weer de gracht in te kunnen springen voor het goede doel. 

De route

De route van de Amsterdam City Swim is dit jaar omgedraaid ten opzichte van eerdere edities. Dit jaar start de Amsterdam City Swim bij de Keizersgracht ter hoogte van de Reguliersgracht, richting de Amstel, onder de Magere brug door (keerpunt) naar de Nieuwe Herengracht via de Schippersgracht en Oosterdok naar de finish in de binnenhaven van Marine Etablissement Amsterdam (achter het Scheepvaartmuseum). 

 

Voert de route langs uw woonhuis/boot of bedrijfslocatie? Mogelijk ondervindt u daardoor enige last van de op- en afbouw en/of de drukte op het parcours tijdens het evenement zelf. Wij vragen uw begrip hiervoor en bieden op voorhand onze excuses voor de eventuele hinder aan. 

Uiteraard is de organisatie in nauwe samenwerking gegaan met Gemeente Amsterdam, Waternet, (water)Politie en Brandweer. 


Voor meer informatie omtrent de route, de werkzaamheden en welke gevolgen dit heeft voor verkeer en vaartuigen vindt u in de bewonersbrief die u hieronder kunt downloaden.

 

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@amsterdamcityswim.nl.  

Downloads