Programma


 

Op zondag 28 augustus 2022 vindt het 10e jaar van de Amsterdam City Swim plaats! Tijdens de Amsterdam City Swim springen ruim 3000 deelnemers in het diepe voor ALS. Na afloop van het zwemmen volgt op het Marineterrein (MEA) traditiegetrouw de prijsuitreiking en maken we bekend welk bedrag door de zwemmers zijn opgehaald door de cheque te overhandigen aan de voorzitter van Stichting ALS. Daarna gaat het dak eraf en heffen we het glas op alle dierbaren voor wie we de Amsterdam City Swim organiseren en begint de afterpaty! Met een lekkere bbq, muziek en veel gezelligheid.

 

Omdat we niet met 3.000 deelnemers tegelijkertijd het water in kunnen springen, is het programma opgedeeld in verschillende startmomenten. Deze startmomenten noemen wij ‘waves’ en betekent dat we in kleinere groepen op verschillende starttijden het water in springen. Hieronder vind je de tijdsindeling. 

 

Tijdschema

10.30 uur | Start waves van de junioren
12.30 uur | Start sportieve waves
13.00 uur | Start andere waves
17.00 uur | Laatste zwemmers uit het water op het MEA
Vervolgens is de cheque uitreiking en kunnen we genieten van de afterparty.

Let op, bovenstaande tijden zijn bij benadering en kunnen afwijken. Houd er rekening mee dat je ruim op tijd op de locatie dient te zijn in verband met de registratie, omkleden en transport naar de start aan de Keizersgracht. We vragen je ongeveer 1,5 uur van tevoren aanwezig te zijn, voordat jouw wave start. 

Binnenkort lees je hier meer details over het programma en de daadwerkelijke starttijden van de waves.