Vrijwilligers aan het woord: Lore

20 Apr 2022 09.39

Zo'n 300 vrijwilligers staan ieder jaar aan de kade om ervoor te zorgen dat jij - als zwemmer en bezoeker - een fantastische dag kan beleven! Wij stellen 10 van deze toppers graag aan je voor. We beginnen bij Lore!

Stel jezelf eens voor. 

Ik ben Lore van Riel, 24 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Zeven jaar geleden ben ik vanuit een dorpje in Zeeuws-Vlaanderen naar Amsterdam verhuisd waar ik nog steeds met veel plezier woon. Sinds 4 jaar woon ik in de Plantagebuurt en ben ik in de zomer vaak te vinden op het Marineterrein. Ik heb van jongs af aan al een passie voor zwemmen. Zelf heb ik altijd actief aan wedstrijdzwemmen gedaan en de laatste jaren geef ik ook veel training en zwemlessen. Naast het zwembad ben ik ook regelmatig op de tennisbaan of voor een groepslesje in de sportschool te vinden. Daarnaast ben ik in de afrondende fase van mijn studie Geneeskunde. 

Ben je al vaker vrijwilliger geweest tijdens ACS?

In 2018 heb ik mij samen met een vriendin opgegeven als deelnemer. Na een zomer vol enthousiasme getraind te hebben ging de Amsterdam City Swim op de dag zelf helaas niet door. We hebben toen samen de wandeling gelopen, waar ik de sfeer van het event voor het eerst ervaren heb. Dat beviel zo goed dat ik mij het jaar daarna meteen heb opgegeven als vrijwilliger, wat ik in 2019 dan ook voor het eerst ben geweest. Daarna heb ik door COVID-19 helaas geen vrijwilliger meer kunnen zijn, maar daar komt dit jaar gelukkig verandering in. 

Waarom wil je jezelf inzetten?

Na mijn jaar als deelnemer was ik ervan overtuigd dat dit een evenement is waarvoor ik mij wil blijven inzetten. Het was zo’n mooie en inspirerende dag waar ik heel veel energie uit heb gehaald. Daarnaast vind ik het ontzettend belangrijk om mezelf in te zetten voor het onderzoek naar ALS en hoop ik daar op deze manier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Wat is jouw relatie met ALS?

Vanuit mijn studie Geneeskunde ben ik voor het eerst met mensen met ALS in aanraking gekomen. Ik was geschrokken door de ernst van het ziektebeeld en de machteloosheid die patiënten en familieleden ervaren. Toen ik hoorde over het bestaan van de Amsterdam City Swim kon ik met mijn achtergrond in het wedstrijdzwemmen niet anders dan mij hiervoor aanmelden. Op deze manier kan ik mijn steentje bijdragen aan onderzoek naar deze afschuwelijke ziekte.

Zet jij je vaker in als vrijwilliger? En wat vind je hier zo mooi aan? 

Ik ben ook vrijwilliger in Kinderstad in het VUmc. Hier kunnen kinderen die ziek zijn, of op bezoek zijn bij hun ouders/broertjes/zusjes, op de bovenste verdieping van het ziekenhuis spelen zonder met ‘ziek zijn’ bezig te hoeven zijn.

Het is heel fijn om iets voor andere mensen te kunnen betekenen en hun dag echt een stukje mooier te kunnen maken. Ik haal er dan ook heel veel voldoening uit. De glimlach die je op mensen hun gezicht ziet is een herinnering die je lang koestert.

Leukste feitje over jezelf?

Eén van mijn hobby's is het proeven van - voor mij - onbekende speciaalbieren. En ik ben ook gek op spelletjes, alleen niet tegen mijn verlies haha!Wil jij ook bij de Amsterdam City Swim betrokken zijn? Voor Lore is er geen twijfel mogelijk: het is een van de mooiste evenementen van het jaar waar je een steentje aan bij moet dragen! 

Meer informatie over deelnemer of een vrijwilligersfunctie vind je hieronder.

Meer informatie