Vrijwilligers aan het woord: Esther

29 Jun 2022 14.50

Zo'n 300 vrijwilligers staan ieder jaar aan de kade om ervoor te zorgen dat jij - als zwemmer en bezoeker - een fantastische dag kan beleven! Wij stellen 10 van deze toppers graag aan je voor. Vandaag is dat Esther!

Stel jezelf eens voor. 

Mijn naam is Esther de Hair-Alblas. Ik ben 50 jaar oud en woon met mijn man in IJsselstein. Om het weekend is ook mijn stiefzoon van inmiddels 20 bij ons. Ik werk al twintig jaar als Office Manager/ Executive Assistant voor een Amerikaans bedrijf dat software ontwikkelt voor de logistieke sector. Naast de vier dagen die ik per week werk doe ik aan paardrijden, hardlopen en ga ik twee keer per week ‘kapot’ tijdens mijn Personal Training lessen. Ook probeer ik af en toe nog een yoga lesje in te plannen.

Ben je al vaker vrijwilliger geweest tijdens ACS?

Nee, nog niet tijdens de Amsterdam City Swim, maar wel voor ALS. Zo was ik vrijwilliger tijdens de ALS Sunrise Walk op 12 februari 2022.

Waarom wil je jezelf inzetten?

In 2020 en 2021 is Stichting ALS gekozen als Goede Doel vanuit mijn werk. Helaas viel dit midden in de corona periode. Desondanks hebben wij ons best gedaan om geld in te zamelen. Gedurende deze periode heb ik kennis mogen maken met Marian van Eldik, Relatiebeheerder bij de stichting. Ons contact was meteen erg leuk en gezellig en heeft er o.a. voor gezorgd dat ik mezelf wil blijven inzetten voor Stichting ALS.


Wat is jouw relatie met ALS?

De moeder van mijn vroegere danslerares had de ziekte ALS. Zij is hier 7 jaar geleden aan overleden. Alle danseressen kenden haar, omdat ze bij alle eindshows aanwezig was om te helpen. Op deze manier is de ziekte ALS dichterbij gekomen. Een danseres die ik in die tijd heb leren kennen is heel recent overleden.

Zet jij je vaker in als vrijwilliger? En wat vind je hier zo mooi aan? 

Tien jaar geleden was ik voor een aantal jaar vrijwilliger van het evenemententeam bij de hondenclub. Daar trainde ik destijds met onze hond Rico (die vorig jaar helaas overleden is). Mijn vorige ervaring als vrijwilliger voor Stichting ALS was zo fantastisch, ook al moest ik daarvoor midden in de nacht mijn bed uit. Al die superblije gezichten van de deelnemers waren ontzettend leuk om te zien. Het feit dat alle vrijwilligers met de neuzen dezelfde kant op wijzen, en je daar allemaal voor hetzelfde doel bent, zorgt voor een mooi saamhorigheidsgevoel. Ik verwacht hetzelfde bij de ACS! Dus als je op zoek bent naar een zinvolle dagbesteding, plezier en een voldaan gevoel achteraf, dan is dit een no-brainer.

Leukste feitje over jezelf?

Jeetje, lastig….Ik ben een perfectionist en een control freak, maar ik kan ook zeker erg gezellig zijn haha. Ik hou ervan om mensen te verzorgen (een natje en een droogje, maar ook of het mentaal goed met ze gaat). Daarnaast vind ik het leuk om dingen te organiseren.

 

 

Twijfel je om mee te doen aan de Amsterdam City Swim? Kijk voor meer informatie over de deelname mogelijkheden hieronder.

Meer informatie