Vrijwilligers aan het woord: Thea

15 Jul 2022 10.30

Zo'n 300 vrijwilligers staan ieder jaar aan de kade om ervoor te zorgen dat jij - als zwemmer en bezoeker - een fantastische dag kan beleven! Wij stellen 10 van deze toppers graag aan je voor. Vandaag is dat Thea!

Stel jezelf eens voor. 

Ik ben Thea, geboren in Klundert en ik woon samen met mijn man Remon in Budel. Onze 2 zonen hebben het huis inmiddels al verlaten. In het dagelijks leven werk ik parttime als etaleuse in een kledingzaak. Als grote hobby schilder ik en maak ik graag collages!

Ben je al vaker vrijwilliger geweest tijdens ACS?

Dit jaar zal ik voor de eerste keer vrijwilligster zijn voor de Amsterdam City Swim. Spannend!

Waarom wil je jezelf inzetten?

Ik wil graag een bijdrage leveren voor meer wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ALS, om zo de kwaliteit van leven voor ALS-patiënten te verbeteren.


Wat is jouw relatie met ALS?

Op 11 november 2021 kreeg mijn zus Marleen (op de foto) op 59-jarige leeftijd de diagnose ALS. Sindsdien staat haar leven, en dat van haar lieve vrouw en hun kinderen, op zijn kop. Mijn zus en ik werden vroeger ‘de twee kleintjes’ genoemd omdat we de jongsten zijn uit het gezin van zeven kinderen. We waren daardoor altijd veel samen op onze kleine kamer. Het maakt me ontzettend verdrietig, en een gevoel van machteloosheid bekruipt me, wanneer ik aan mijn zus denk. Ik vind mijn zus ontzettend dapper met de manier waarop ze met deze ziekte probeert om te gaan en alles uit het leven wil halen! Geen tijd te verliezen…

Zet jij je vaker in als vrijwilliger? En wat vind je hier zo mooi aan? 

Ik heb me ook ingezet als vrijwilliger voor het KWF, SamenLoop voor Hoop. Het gevoel om iets bij te kunnen dragen is een positief gevoel! Wanneer je twijfelt om vrijwilliger te worden voor ACS; zet gewoon de stap! Alle beetjes helpen, op welke manier dan ook.

Leukste feitje over jezelf?

Ik kwam er pas op 50-jarige leeftijd achter dat ik kan schilderen en collages kan maken!

 


We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die ons tijdens de Amsterdam City Swim kunnen helpen. Ken jij nog mensen die zich graag voor ALS willen inzetten? Zoals vrienden, familie, buren of mensen van je sportvereniging? Stuur ze door naar onderstaande button! 

Meer informatie