Vrijwilligers aan het woord: Nel

18 May 2022 13.57

Zo'n 300 vrijwilligers staan ieder jaar aan de kade om ervoor te zorgen dat jij - als zwemmer en bezoeker - een fantastische dag kan beleven! Wij stellen 10 van deze toppers graag aan je voor. Vandaag is dat Nel!

Stel jezelf eens voor. 

Ik ben geboren in Amsterdam op 19 september 1940. Mijn vader had een tuinderij, maar in 1959 moesten wij vertrekken voor de uitbreiding van de stad. Nu staat het welbekende RAI gebouw op mijn geboortegrond. Wij hebben 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Ik ben coupeuse en later ben ik gaan werken in de detailhandel. Ik doe veel vrijwilligerswerk. In de kerk, op school en sinds 2006 ben ik ook maatschappelijk dienstverlener bij de Ouderenbond, en ook weer in de Kerk. Ik help onder andere ouderen die digitaal niet vaardig zijn, en ook met boodschappen doen. Af en toe breng ik ook een buurman naar het ziekenhuis.

Ben je al vaker vrijwilliger geweest tijdens ACS?

Ik heb mij al 3 of 4 keer ingezet voor de Amsterdam City Swim. Vooral nadat mijn lief Martien de spierziekte ALS als diagnose kreeg. Dit was in 2014. Door mijn betrokkenheid kan ik mijn verdriet beter verwerken.

Wat is jouw relatie met ALS?

Martien kreeg de diagnose op 25 april 2014 en is overleden 26 januari 2015. Nu heeft een vriend ook deze diagnose gekregen. Ik probeer zoveel mogelijk bekendheid te geven en mensen te betrekken bij acties.

Zet jij je vaker in als vrijwilliger? En wat vind je hier zo mooi aan? 

Twee keer is er een collectebus geplaatst in een winkel, ik zorg ervoor dat de jaarlijkse bijdrage gestort wordt. Ik ben ook in Noord-Holland beschikbaar als er iets te doen is. Maar helaas staat dit de laatste 2 jaar op een laag pitje. Wat ik er zo mooi aan vindt, is dat je begrip en bekendheid kunt genereren. En vooral geld om geld te doneren voor onderzoek. Binnen de stichting wordt er verschrikkelijk hard gewerkt weet ik!

Leukste feitje over jezelf?

Dat ik nog lekker bezig mag zijn en ook ben! Ook al ben ik nu alleen.

 

Wil jij ook bij de Amsterdam City Swim betrokken zijn? Meer informatie over deelname of een vrijwilligersfunctie vind je hieronder.

Meer informatie